20è. aniversari de les Gàrgoles de Foc

Activitats emmarcades a les Festa d'Agost 2018

18.08.18

Podeu consultar tota la programació de Festes d'Agost aquí

8h del matí. Barris de Banyoles. MATINES

Acte molt típic de festa major on els diables són els encarregats de despertar els veïns. Una bona manera de començar una jornada festiva on la fressa de les carretilles xiuladores són capaces de despertar fins el  que té el son més profund.

Recorregut1: pg. Indústria (ajuntament), c/ Àngel Guimerà, pl. Major.

Recorregut2: La muralla,  c/ Muralla, c/ Girona, pl. Major

De 9 a 11. Plaça Major. ESMORZAR DE XUIA I TRAGO DE VI

Esmorzar gratuït i obert a tothom, sobretot per aquella gent que s’hagi volgut despertar molt aviat per acompanyar els diables que faran les matines.

11h a 13h. Plaça Major. TALLER DEL BON DIABLE

Gimcana per a petits i joves, des dels 4 fins als 18 anys!

Obert a tots aquells que tinguin ganes de conèixer què fan i saben fer els diables.  Hi haurà proves de destresa i enginy (sense tocar foc) que els aproparan als 5 elements per conèixer el món dels correfocs: maquillatge, construcció de bestiari, vestits, petards i música.

18h a 20h. Barri Vell i plaça Major. PERCUSSIÓ A BANDA

En aquesta trobada, diferents bandes passaran pels carrers que envolten la Plaça Major, on es realitzarà una batalla de bandes. Per acabar, totes les bandes col·laboraran amb un grup de música simulant la bateria.

Recorregut1:  pl. Rodes, passatge Jacint Verdaguer, c/ Jacint Verdaguer, c/ Dr. Hysern, passeig Indústria, c/ Àngel Guimerà, pl. major.

Recorregut2: Muralla, c/ Porta del Forn, pl. Teatre, c/ Església, pl. Sta. Maria, c/ Sta. Maria, c/ Mercadal, pl. major. 

20h a21h. CORREFOC INFANTIL

Per poder transmetre de manera efectiva la cultura popular als més menuts, no hi ha millor manera que participant-hi! I és que veure que la passió pel món del foc no s’acaba a la colla gran, i que a cada correfoc infantil hi ha més participants, ens emociona! Aquest acte està obert a grans i petits, si venen ben tapats!

Recorregut: Pl. Major, c/ Girona, c/ Muralla, c/ Porta del forn, pl. Teatre, c/ del Puig,  pl. Monestir (encesa final) .  

23h. GRAN CORREFOC.

El ja mític correfoc gran, no pot faltar. Esperem que aquest sigui l’acte central de la celebració, el més gran, el que tindrà més participants, més pirotècnia, més públic… i on aplicarem també el nostre lema: SENY I RAUXA!

Acte obert a tothom que vulgui participar-hi!

Recorregut:  Can Castanyer, c/ St. Benet, c/ del Canat, c/ St. Martirià , crta. Figueres, final a l’encreuament crta. Figueres amb c/ llibertat

00:05. ENCESA FINAL. Encreuament crta. Figueres amb c/ llibertat

Perquè sabem que acabar un gran correfoc amb una encesa conjunta entre totes les colles, on cada una es porta els seus ceptrots, fan que sigui un final espectacular! A més representa la unió de totes les colles i un espetec final que no deixa indiferent a ningú.

00:30h. Parc de la Draga. CONCERT amb EBRI KNIGHT

És sabut que després d’una gran jornada, els diables d’arreu, els agrada acabar amb un bon concert a l’aire lliure, aquests 20 anys també els volem celebrar així! Acompanyats de diables, banyolins i banyolines!

Final de Festa amb COMITÈ DE DJ.

Organitza: Àrea de Festes.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR