Festa Major Sant Martirià 2018

Finalitzat
Divendres 19 d'octubre

SCAPA’T PER LA FESTA MAJOR.

Ens han informat que la perillosa banda criminal CAF (Col·lectiu Anti Festes) ha planificat un seguit de sabotatges a diferents actes de la festa. Tu i el teu equip sou els escollits per evitar que això succeeixi i que la Festa Major es pugui celebrar amb tota normalitat.

Gimcana amb aires “d’escaperoom” que durarà tots els dies de festa major (de divendres a dilluns). Si teniu ganes de viure les festes d’una manera diferent, apunta’t-hi! Forma un equip d’entre 4 i 6 persones amb moltes ganes de passar-ho bé.

Inscripcions i informació: escapatfmb@gmail.com. Indiqueu el vostre nom, cognoms i edat de cada participant i un número de mòbil de contacte per grup. Els equips han d’estar formats entre 4 i 6 persones i com a mínim un major d’edat. Places limitades.

A les 7 del vespre. Plaça Miquel Boix

CORREFOC TXIQUI, L’ ESCLAT DE LA PIULA.

Recorregut: Plaça Miquel Boix, av. Països Catalans, c/ Llibertat, pg. Indústria.

A les 8 del vespre. Repicament general de Campanes.

A les 8 del vespre. Ajuntament de Banyoles.

SEGON TRUC

La Tabalera i el pregoner, acompanyats de DRAGONETS i CAVALLETS, seran els encarregats de despertar el DRAC, els GEGANTS i els CAPGROSSOS per demanar-los que comenci la Festa Major de Banyoles!

Tot seguit. CERCAVILA DEL DRAC, DRAGONETS, GEGANTS, CAPGROSSOS I CAVALLETS.

Recorregut: Ajuntament, pg.  Indústria, c/ Àngel Guimerà i pl. Major.

A la plaça Major. BALL DEL DRAC

Després d’haver preparat tota la Festa Major, el DRAC DE BANYOLES ens sorprendrà amb el seu ball més cerimonial per commemorar l’inici de les Festes.

Música d’Ultano Gòmez Ponsetí i Esteve Palet Mir

Coreografia de Xavier Rodoreda Pasturet

Organitza: Comissió de la Festa Major de Sant Martirià.

A les 2/4 de 9 del vespre. Plaça Major.

TRONADA, a càrrec Cre-València Colla de Recuperacions Extraordinàries de València, Amics de la Pólvora València i la TRAE Pirotècnia Accitana de Guadix (mestre pirotècnic i divulgador: Joan Garcia Estellés).

L’any passat es va aconseguir recuperar aquesta antiga tradició de la nostra ciutat. Les fonts documentals demostren que la primera tronada amb mascles a Banyoles ja va tenir lloc l’any 1623, essent, sens dubte, una de les tronades més antigues de Catalunya.

S’aconsella no quedar-se sota les voltes de la plaça, ja que les vibracions són més fortes. Llegiu la resta de mesures de seguretat per a més informació.

Tot seguit. BALL DE PASSADA.

La festa Major recupera una altra tradició històrica de la nostra ciutat, EL BALL DE PASSADA. Aquest precursor de la cercavila es recupera aquest 2018 com a patrimoni popular de Banyoles.

DRAC i DRAGONETS, GEGANTS, CAPGROSSOS i CAVALLETS es repartiran a les quatre cantonades de la plaça. Escull el teu seguici preferit i acompanya’l ballant i donant voltes a la plaça mentre LA COBLA BISBAL JOVE toca cadascuna de les quatre cançons que formen part del BALL DE PASSADA:

El magnífic, de Joan Carreras Dagas

L’airet de matinada, cançó popular.

El Monstre de Banyoles, de Toni Giménez.

El tren pinxo de Banyoles, cançó popular.

Adaptacions d’Ultano Gòmez Ponsetí i Esteve Palet Mir.

Organitza: Comissió de la Festa Major de Sant Martirià.

A les 9 del vespre. Teatre Municipal de Banyoles.

TEATRE INDEPENDENT/COMÈDIA

UN DÉU SALVATGE

L’obra de Sant Martirià

Direcció: Miquel Torrent

Producció: CulturaBanyoles.

Preu: 12 €

A les 11 de la nit. Recinte de Barraques.

CONCERTS:

CRIM (punk/rock, Tarragona) crim.cat

ZOO (rap/electrònica, Gandia – País Valencià) zooposse.com

PLAYBACK MARACAS (electrònica, Barcelona) youtube.com/playbackmaracas

www.barraquesbanyoles.cat

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR