VII Cicle de Conferències d'Actualitat Arqueològica a les comarques gironines

Vilauba (1978-2018). Balanç d'un projecte de recerca arqueològica singular

Finalitzat
Divendres 14 de juny | 19:30 h

Activitat gratuïta

Després de 40 anys de recerca arqueològica continuada, Vilauba ha esdevingut una de les vil·les més ben conegudes del país i un referent nacional i internacional en l’estudi del món rural d’època romana. Amb bona part del jaciment ja excavat, és moment de fer balanç, analitzar la feina feta i encarar els reptes de present i futur, que passen essencialment per la museïtzació definitiva de les restes, l’adequació del seu entorn i el desenvolupament i consolidació d’una innovadora proposta de visita basada en l’ús de la tecnologia 3D.

En paral·lel, tanmateix, la recerca continua i segueix aportant any a any novetats significatives, com la troballa de diverses estructures relacionades amb una petita àrea artesanal dedicada a la fabricació de ceràmica o la delimitació d’un celler associat al trull visigot. Més sorprenent encara fou la descoberta, el 2018, d’un retall de grans dimensions que contenia abundant material de finals del segle I dC. Es tracta d’un interessant context tancat que ens permetrà conèixer millor com era la vil·la en època Flàvia i com vivien els seus ocupants.

A càrrec de Pere Castanyer i Joan Frigola

Organitza: Museu Arqueològic de Banyoles, Ajuntament de Banyoles

Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR