La ciutat romana d'Aquae Calidae (Caldes de Malavella)

VIII Cicle de conferències d'actualitat arqueològica

Suspès
Divendres 08 de maig | 19:30 h

Xerrada Gratuïta

Sala d'Actes del Museu Darder

Aquae Calidae, l'actual Caldes de Malavella, va ser una ciutat romana crescuda a l'entorn de diverses surgències d'aigua termal. Recents descobertes arqueològiques han permès començar a esbossar els principals trets d'un dels assentaments romans fins ara més desconeguts de la província de Girona. A càrrec de Joan Llinàs.

Aquae Calidae, l'actual Caldes de Malavella, va ser una de les ciutats romanes que va haver-hi a Catalunya. Situada sobre la Via Augusta, les diverses surgències d'aigua termal que hi ha a l'indret van afavorir el desenvolupament d'un nucli urbà al seu entorn. El conjunt termal del turó de Sant Grau, molt ben conservat, constitueix el testimoni més significatiu d'aquest passat romà, però diverses investigacions arqueològiques - algunes de les quals recents - han proporcionat noves dades qe permeten començar a esbossar els principals trets de la ciutat. En la nostra conferència s'exposarà el que avui saben d'Aquae Calidae, des de les seves termes romanes, conegudes des de sempre, fins a les darreres novetats arqueològiques encara en fase d'estudi. A càrrec de Joan Llinàs.

Organitza: Ajuntament de Banyoles, Museu Arqueològic de Banyoles.

Col.labora: Diputació de Girona, Generalita de Ctalunya- Departament de Cultura.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR