La vil.la romana del Pla de l'Horta: un espai residencial i productiu a l'entorn de la ciutat Gerunda.

VIII Cicle de conferències d'actualitat arqueològica

Suspès
Divendres 22 de maig | 19:30 h

Xerrada Gratuïta

Sala d'Actes del Museu Darder

Fundada a finals d'època republicana, la vil.la romana del Pla de l'Horta combinava el luxe amb els espais destinats a la producció agrícola. La seva extensa pervivència, fins al segle IV dC, així com el seu bon estat de conservació, l'han convertit en una vil.la de referència a Catalunya. A càrrec de la Dra. Anna Costa.

Fundada a finals d'època republicana la vil.la romana del Pla de l'Horta se'ns presenta com un model de la vil.la suburbana que aglutina per una banda les necessitats de luxe i autorepresentació del seu propietari i per altra, la funció com espai d'explotació territorial implantat pel món romà. La riquesa d'aquesta vil.la des del punt de vista arqueològic rau en el seu bonn estat de conservació i en la diversitat de materials constructius que han perviscut fins als nostres dies. Aquesta vil.la, amb una pervivència extensa (finals de la república fins a finals del segle IV dC) ens ofereix la possibilitat d'entendre l'evolució arquitectònica i funcional d'aquest tipus d'espais en el context del nord est català. A càrrec de la Dra. Anna Costa.

Organitza: Ajuntament de Banyoles, Museu Arqueològic de Banyoles.

Col.labora: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR