Els Castells de juià i Palagret, dues fortaleses medievals veïnes als contraforts septentrionals de les Gavarres.

VIII Cicle de conferències d'actualitat arqueològica

Suspès
Divendres 29 de maig | 19:30 h

Xerrada Gratuïta

Sala d'Actes Museu Darder

Situats a poca distància un de l'altre, els castells de Juià i Palagret formaven part d'una xarxa més amplia de fortaleses medievals encarregades de defensar el territori i controlar l'antic camí d' Empúries. Les excavacions dels darrers anys han aportat novetats significatives sobre la seva cronologia, funcionament i arquitectura. A càrrec de Ferran Codina.

Entre els anys 2002 i 2017 es van dur a terme els treballs de recuperació del Castell de Palagret (Celrà) i el 2014 es va iniciar al castell de Juià, encara en curs d'excavació i consolidació. Ambdós projectes s'emmarquen en el pla de Monuments de la Diputació Girona en col.laboració amb els respectius ajuntaments. Situats a la zona septentrional de les Gavarres, molt propers l'un de l'altre i amb cronologies similars (segles X a XV), tots dos formaven part d'un conjunt més ampli de fortaleses medievals que permitien  la gestió d'un territori comprès entre el Ter i les Gavarres i el control de l'antic Camí d'Empúries, un dels accessos nord a la ciutat de Girona. A càrrec de Ferran Codina.

Organitza: Ajuntament de Banyoles, Museu Arqueològic de Banyoles

Col.labora: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR