Liternatura

Escriure sobre natura i des de l'òptica de la natura

Finalitzat
2020
dissabte, 17 d’octubre | 19:00 h

Activitat gratuïta

Aforament limitat amb inscripció prèvia a la Biblioteca presencialment , per telèfon  o correu electrònic: 972 57 16 02 / biblioteca@ajbanyoles.org

Compartir

https://faberllull.cat/ca/residencies/residencies-20-21/liternatura/

Converses de literatura i natura amb els residents Antonio Sandoval i  Oscar S. Aranda

Antonio Sandoval

Escriptor i comunicador ambiental

La Corunya (Galícia)

Biografia — http://antoniosandovalrey.weebly.com/

És escriptor de naturalesa i comunicador ambiental, i des de petit un incansable observador d’aus.

Col·labora de manera regular a La Voz de Galicia, el diari digital EL ÁGORA i la revista LUZES, entre altres mitjans. Ha participat en obres col·lectives sobre aus i natura, i en el disseny d’infinitat de projectes d’educació i interpretació ambiental i de turisme de natura. És soci de diverses ONG conservacionistes.

Des de 2018 és director de la col·lecció “Vitamina N – Lecturas al natural” de l’editorial Kalandraka, i membre de l’Observatorio Galego de Educación Ambiental.

Alguns dels seus llibres publicats són La Torre (Kalandraka, 2018; en gallec i castellà), ¿Para qué sirven las aves? (Tundra; 4 edicions des de 2012), BirdFlyway. Un viaje en familia por “La Ruta de las Aves” (Lynx, 2016), El árbol de la escuela (Kalandraka, amb il·lustracions d’Emilio Urberuaga; 3 edicions en 4 idiomes des 2016) i Las aves marinas de Estaca de Bares. Un diario personal (Tundra Edicions, 2015).

Projecte a Faber

“?Durant la meva estada a Faber treballaré en diversos capítols d’una obra al voltant d’una percepció molt literària i personal de diverses espècies d’aus, com a fórmula cap a l’exploració del meu dolor i desconcert davant la destrucció de la biodiversitat. L’aspiració d’aquest text, encara en fase de maduració, serà recórrer a través de les lletres dels passatges que aquest dolor excava tant en la meva mirada com en la meva concepció de moltes coses.

A més, per descomptat, espero aprofitar per conversar, contrastar idees i establir llaços amb què ens reunim aquests dies al voltant de la literatura de natura. I identificar, a través del nostre intercanvi de punts de vista, nous paisatges per a la meva escriptura.”

Oscar S. Aranda

Escriptor. Especialista en tortugues marines.

Alacant (Espanya)

Biografia — https://relatosdelanaturaleza.org/biografia/

Oscar Aranda és biòleg i conservacionista. Els seus incessants esforços per protegir les tortugues marines a Mèxic li van valer el títol d’“Heroi de la CNN” el 2010 pels seus innovadors esforços per preservar i protegir el medi ambient. El seu projecte va ser àmpliament reconegut tant localment com internacionalment, servint com a base per a una major consciència sobre les tortugues marines. Lamentablement, Oscar va rebre amenaces de mort després de denunciar la màfia i la corrupció que hi havia darrere de la caça furtiva d’ous de tortugues marines, el que el va obligar a traslladar-se a Espanya, on combina la seva feina com a jardiner i escriu sobre ciència i consciència ambiental. En 2019, va publicar el seu primer llibre The Secret Language of Nature. Cada capítol és una història anecdòtica que porta el lector a una aventura de diversió i descobriment de diversos animals i plantes meravellosos que sovint són tractats injustament. Oscar és especialista en biologia marina i ha obtingut tres diplomes en sostenibilitat i conservació d’ecosistemes.

Projecte a Faber

Durant la meva estada a Faber estaré treballant en un llibre sobre les meves experiències de vida entre les tortugues marines i com han canviat la meva vida. Narraré una història autobiogràfica amb anècdotes sobre les lliçons apreses d’aquestes meravelloses criatures, la seva admirable forma d’enfrontar-se al perill i a les amenaces diàriament, així com les meves experiències personals de perill i intensitat emocional que he suportat per protegir-les. Aquest projecte espera conscienciar sobre els complexos problemes als quals s’enfronten arreu del món.

Coorganitza: Faber Llull Olot i Museu Darder- Espai d’Interpretació de l’Estany

Dissabte
17
oct
Finalitzat