Rising from the tsunami

El Documental del Mes

Finalitzat
2023
dijous, 27 d’abril | 20:00 h
Durada: 68 minuts

VO en japonès

Subtítols: Català, castellà i anglès

Compartir

Direcció: Hélène Robert i Jeremy Perrin / Producció: Jean-Baptiste Fribourg / La Société des Apaches, Francis Forge for La Société des Apaches, Elisabeth Pawlowski for Baldanders Films , Elsa Minisini for Baldanders Films / Música: Elg / So: Jeremy Perrin / Edició: Laurent Leveneur

Una història sobre fantasmes i esperits que mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu dels pobles que van patir la tragèdia. Observem amb incredulitat, la construcció d’un espigó immens al llarg de 400 km que bloquejarà per complet l’obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku.

L’onze de març de 2011, un tsunami sense precedents va assolar Japó, deixant al seu pas més 15.000 persones mortes i el país devastat. Aquesta onada mortífera va ser conseqüència d’un terratrèmol de magnitud 9 que havia tingut lloc aquella mateixa matinada. Pels habitants de la ciutat de Sendai, capital de la prefectura de Miyagi, el mar s’ha convertit en un element hostil. Des d’aleshores s’està construint un espigó immens mentre els desapareguts tornen a assaltar la vida des de les profunditats del mar. Igual que el mur ant-tsunamis s’estén per la costa, es multipliquen els casos de fantasmes i esperits que tornen a casa arreu del litoral japonès. El món visible i l’invisible conflueixen en aquesta terra de ningú on tot just s’està començant a reconstruir i a recuperar de la gran onada devastadora. Un recorregut misteriós i poètic a través de testimonis supervivents de la catàstrofe que mostren amb profunditat emocional com el tsunami va afectar les seves vides i com mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fet que provoca que la seva presència es converteixi en quelcom real. Cada imatge, soroll i sensació ens transporta en un món a mig camí entre la vida i la mort, on l’absència dels éssers estimats es fa més palpable que mai.

Dijous
27
abr
Des de
3 €
Finalitzat