Bailar la locura

Granés Fundació

Comprar
6 €
dissabte, 4 de novembre | 18:00 h
Compartir

Granés Fundació porta a Banyoles la possibilitat de gaudir en una sola tarda de les dues propostes artístiques, l’espectacle de dansa "J-AhO! II" , Qui està boig, tu o jo?  i  el documental "Bailar la locura". El documental s’ha realitzat amb el suport de diferents entitats i institucions, entre elles Granés Fundació. A través dels llenguatges audiovisual i la dansa ens podem acostar i entendre experiències vitals que ens ajuden a comprendre i donar valor a la diversitat, a trencar estigmes i prejudicis en relació a la salut mental i avançar com a comunitat cap a la inclusió plena.

Codirigit per Marta Espar i Maiol Virgili el documental "Bailar la locura" explica la història de tres ballarines de dansa contemporània que estan creant una peça de dansa anomenada "J-AhO! II " sobre els límits de la bogeria i contacten amb tres noies amb diagnòstic psiquiàtric perquè participin en el seu procés de creació. Les sis dones passen juntes uns dies màgics en una casa rural a prop del centre de creació artística Dantzagunea on assagen les ballarines, a Renteria (País Basc). Parlen de fàrmacs, deliris i suïcidi, però també de soledat i amistat. Sense prejudicis, en un viatge humà que recorre emocions, dubtes i experiències per portar-les de l'emoció al cos, al moviment. 

Al finalitzar el passi del documental, a les 19.45 h tindrà lloc l’espectacle de dansa "J-AhO! II" , Qui està boig, tu o jo? a la Plaça Major. La peça de dansa d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gómez i Montse Àlvarez,  sorgeix d'una reflexió sobre el límit entre el seny i la bogeria. Se sol associar la bogeria amb allò que es desvia de la norma, però què és la normalitat? A partir d’aquesta pregunta es qüestiona el concepte de normalitat, i les creadores indaguen en la possibilitat que es tracti d’un constructe establert per la societat amb la finalitat de crear un ordre a la comunitat. Això els porta a la hipòtesi de si la bogeria seria una eina de control social per assenyalar el que és diferent i per tant sentir que la situació és la correcta i/o normal.

Granés Fundació és una entitat que neix per la voluntat testamentària del Sr. Candi Granés Campasol, empresari banyolí d’èxit internacional que, amb perseverança i encert, va aconseguir aixecar el Grup Inoxpa, amb presència a tot el món. La seva visió global va conviure en tot moment amb l’estima que sentia pel territori. La seva voluntat va ser que des de la Fundació que el seu llegat retorni a la societat.

Granés Fundació treballa i participa en projectes dirigits a l’atenció i inclusió de les persones amb discapacitat, així com en la formació i recerca per a joves amb l’objectiu que cadascuna pugui assolir el seu propi projecte de vida.

Està previst un espai de debat al final de l’espectacle de dansa amb la participació les ballarines Amaiur Luluaga, Clàudia Gómez i Montse Àlvarez, Marta Espar i Maiol Virgili, codirectors del documental, i Laura Masferrer, directora-gerent de Granés Fundació.

Dissabte
04
nov

Activitats relacionades

Remant a la deriva
El Documental del Mes
dj. 28.09.23 | 20:00 h
Auditori de l'Ateneu
Cinema
Las buenas compañías
Cicle Gaudí
dg. 15.10.23 | 18:00 h
Auditori de l'Ateneu
Cinema
Lyra vs Ira
Docs del Mes
dj. 26.10.23 | 20:00 h
Auditori de l'Ateneu
Cinema
2023
J-AhO! II, qui és boig, tu o jo?
Granés Fundació
ds. 04.11.23 | 19:45 h
Teatre i dansa
Neu i Els arbres màgics
Cicle de Cinema Familiar
dg. 05.11.23 | 17:00 h
Auditori de l'Ateneu
Cinema Activitats infantils i/o familiars
Els encantats
Cicle Gaudí
dv. 17.11.23 | 20:00 h
Auditori de l'Ateneu
Cinema