#ArxivemlaCovid19.

15.04.2020

El teu testimoni escrit i parlat, les teves emocions i sensacions davant aquesta pandèmia, les teves fotografies i vídeos poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur els moments excepcionals que estem vivint. Et proposem explicar la memòria del confinament a Catalunya a través d’aportacions dels ciutadans.

Des de l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany iniciem una campanya de recollida de materials per documentar l’experiència col·lectiva que estem vivint. Múltiples esdeveniments ens impacten aquests dies: el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica, la buidor dels espais públics, la cancel·lació general de la nostra vida social... tota la documentació que reculli aquestes experiències ens ajudarà a formar una memòria social de la pandèmia de COVID19 a la comarca.

Els arxius públics, en tant que institucions que tenim per objectiu la preservació i custodia de la memòria col·lectiva, ens brindem a recollir les evidències d’un moment difícil com el que estem vivint per tal que, en el futur, puguem disposar d’una memòria social directament construïda per la ciutadania i no només per la documentació administrativa i pels mitjans de comunicació.

Quins materials recollim? Documents analògics i digitals, textos personals (diaris de confinament, reflexions sobre la situació i vivències tant en fonts escrites com orals amb vídeo, blogs o sonors), fotografies i vídeos creats per vosaltres i vinculats a la nostra comarca. 

Qui hi pot participar? Qualsevol ciutadà que vulgui aportar la seva experiència personal.

Com s’hi pot participar? Envieu els vostres materials digitals a l’adreça acplaestany.cultura@gencat.cat de l’Arxiu Comarcal del Pla de l'Estany, i si són massa pesats utilitzeu el servei WeTransfer. Si es tracta de documents analògics, podeu portar-los a l’Arxiu, a la plaça del Monestir, 30, de Banyoles, un cop acabat el confinament.

Notícies